Urządzenia chłodnicze – lada czy regał?

Urządzeń chłodniczych na rynku jest dziś pod dostatkiem, dzięki czemu każdy powinien znaleźć coś, co będzie dla niego idealne. Nie jest mimo wszystko tajemnicą, że zakup takiego produktu do własnego mieszkania jest o wiele prostszy aniżeli ma to miejsce w przypadku restauracji czy innych punktów gastronomicznych. Jeśli mamy wówczas jakiś dylemat to najczęściej dotyczy on wyboru lady lub regału. Który w związku z tym sprzęt gastronomiczny sprawdzi się w tej sytuacji lepiej?

Pośrednie lady chłodnicze

Jeśli weźmiemy pod uwagę lady chłodnicze, to trzeba wziąć tutaj pod uwagę to, że taki sprzęt gastronomiczny jest tym, do którego klient bezpośrednio sięgać nie może. Towar podaje tutaj obsługa, jeśli w ogóle jest tam coś, co służy nabyciu przez klienta. Nie jest mimo wszystko tajemnicą, że takie lady chłodnicze do wyeksponowania jakichś produktów nadają się znakomicie.

Regały chłodnicze

Po części przeciwnością takich lad są szafy chłodnicze i regały. W tym przypadku klient nie będzie miał problemu z tym, aby sięgnąć po dany produkt, dlatego też takie szafy idealnie sprawdzają się przy dystrybucji napojów czy nabiału.

Zauważmy w tym miejscu, że poza ladami i regałami nie brak także innych tym podobnych rozwiązań. Bardzo dobrze wypadają tutaj wyspy chłodnicze. Wszystko dlatego, że możemy nimi zabudować wolne miejsce, które wcześniej nie było zagospodarowane.

To oczywiście tyczy się tej części restauracji, która otwarta jest dla klientów. Na zapleczu najlepiej oczywiście sięgnąć po inny sprzęt gastronomiczny, a więc lodówki oraz zamrażarki.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*