Meble gastronomiczne

Meble gastronomiczne

Szeroka oferta mebli do gastronomii pozwala na indywidualny dobór modułów. Profesjonalne meble kuchenne nie są tanie, najczęściej taki mebel wykonywany jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej – wiadomo z jakich powodów. Istnieje wiele firm produkujących te akcesoria, a więc jest w czym wybierać, chociaż przeważnie nie różnią się od siebie zbytnio wyglądem i zastosowaniem. Wielu początkowych przedsiębiorców, którzy otwierają bar, restaurację czy firmę cateringową decydują się na zakup używanych mebli gastronomicznych od znajomego czy po prostu przy pomocy różnych internetowych stron aukcyjnych. Meble gastronomiczne są dopasowane wymiarowo do innych sprzętów używanych w gastronomii, tak aby w np. zlewie można było przymocować pojemnik typu GN czy duże sito. Wymiary są różne, w zależności od upodobań i zapotrzebowania można skomponować swój własny zestaw.

Rodzaje mebli gastronomicznych

  • Stoły nierdzewne (szerokość 60,70,80 centymetrów)
  • Stoły nierdzewne z szafkami
  • Stoły nierdzewne centralne
  • Zlewy nierdzewne (szerokość 60, 70 centymetrów)
  • Zlewy nierdzewne jedno-komorowe z szafkami (szerokość 60,70 centymetrów)
  • Zlewy nierdzewne dwu-komorowe z szafkami
  • Baseny nierdzewne jedno-komorowe
  • Baseny nierdzewne dwu-komorowe
  • Baseny nierdzewne jezdne
  • Regały nierdzewne magazynowe
  • Regały nierdzewne ażurowe
  • Regały nierdzewne gretingowe
  • Szafy nierdzewne magazynowe, skrzydłowe
  • Szafy nierdzewne magazynowe, suwane
  • Szafy nierdzewne przelotowe, skrzydłowe
  • Szafy nierdzewne przelotowe, suwane
  • Szafki nierdzewne stojące
  • Szafki nierdzewne wiszące
  • Wózki kelnerskie dwu-półkowe
  • Wózki kelnerskie trój-półkowe
  • Wózki kelnerskie cztero-półkowe
  • Wózki nierdzewne transportowe
  • Nadstawki na stoły nierdzewne
  • Okapy nierdzewne centralne
  • Okapy nierdzewne przyścienne
  • Podstawa pod garnki
  • Półki nierdzewne
  • Umywalki i zlewozmywaki
  • Wyparzarki
  • Pojemniki na odpadki

Jest w czym wybierać

Asortyment jest duży. Wymieniona wyżej lista to jedynie przykłady tego, co może znajdować się w naszej gastronomii, a więc wybór w tej dziedzinie jest ogromny. Warto zwrócić uwagę na wielkość pomieszczenia i dostosować meble do możliwości zaplecza. Jeśli zajdzie taka konieczność, możemy poszukać firmy, która wykonuje meble czy ich elementy na wymiar. Jednym z ważnych aspektów w gastronomii jest podział odpadów, więc warto wyposażyć się w odpowiednie pojemniki na śmieci.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*